Me right now




Nästan så jag blir paranoid och tårögd.
Jag vill ha min pojkvän här men han svarar inte. Här vill jag skvätta en tår för smilisarna är inget för mig. Jag längtar tills koman ur mina fingrar vaknar till liv. Jag kanske får nåt ut av det ändå.
 Vill in med nytt, vitt, rent själ. Ett tunt tunt skirt stycke nytt själ beställes. Vart? Jag vill ha det till imorrn när jag vaknar ur koman. 
Sänder en vibrerande tanke till min älskade som troligen redan har töcknas ner i drömdjupet men om jag håller hjärtat utsträckt tillräckligt länge och varmt så kommer han att känna det långt inne i sin dröm. Jag vill höra Lalehs klinga plinga i mina drömmar där de möter min älskades. Vi ska kunna resa bort i Afrikas kust utan att folk ens vet om att vi har rest. Vi lever här men ännu mer där. 

Jag vill vara värd att leva, jag vill inte vara en onödig rest här.
Jag vill inget hellre.
Inget hellre än att försvinna med livsvågen när den kommer och sköljer över vår stad nästa gång.
Nästa gång.. Hur lång är väntan på att få glida med på ett nytt liv till en annan plats i en annan värld?







Otroliga djur! 3


Igår morse satt jag, mamma och pappa och åt frukost. Mamma har två katter, orientaler. Och ni som nångång i era liv träffat sådana katter vet att de låter på ett speciellt sätt. Det är inte vanligt, hederligt mjauande. Det är mer som "määäh, määäh". För att greppa komiken i historien så behöver man veta att "mä" är slang för "jag" på finska. Okej, eftersom detta är "otroliga djur"-sektionen så undrar ni säkert vad katterna har ställt till med för häftiga uppvisningar. Mamu (bilden) älskar mamma mest av allt i hela världen och hon kommer så fort mamma ropar. När mamma sitter i soffan så gör även Mamu det. Går mamma på toa så är Mamu med, förstås. Sitter mamma och äter frukost, ja ni förstår. Men Mamu är lite klumpig så hon råkade tappa balansen och ramlade ner på golvet från stolen där hon satt. Jag blev orolig och sa: Mamu ramlade! Och då svarar mamma: Vem ramlade? Då kommer Mamu, lite småvinglig, fram under bordet och säger: Määääh!


Otroliga djur! 3 "Mamu"

Rofyllt i sommarvärme

                             Rofyllt i sommarvärme

Laleh

I KNOW THIS


I cover me up I colour me white
White as if it’s over
Over night
A new page
I need a new beginning


I colour me up I colour me red
But then my mother said
I won’t waste another child
Under red lights


I cover me up I colour me good
But we’re never good enough
Who taught us to compete
Is life a competition?

I know I’m 2 part many
And I change my mind daily
Many things I can’t explain
But I know that this ain’t the right way But I know this!
Maybe I should colour me gold
’cause gold is forever gold


What if we don’t go to work today
Let’s see how we play
Let’s see how society would work
Without all the people who go to work
Whom nobody knows of
Let’s see how that goes
What if we don’t go to work today
Let’s see how we play
Without a teacher in the way
Without a friend to hold my hand
Without the drummer in my band
Without the power to control
The only light we can afford
I know I’m 2 part many
And I change my mind daily
But I know this, I know this




Ska på Laleh.konsert på söndag i Västerås. Can't wait.

Vintern doftar.




Har ni känt doften av iskall snö? När det knastrar under skorna, nästan obehagligt?
När vintern är så kall att näsborrarna fastnar, när det känns som att man ska tappa ansiktet
för att det är så stelt.
Har ni känt att vintern doftar?
Känner man efter tillräckligt noga, så kan man känna doften av grillkorv.
Ju kallare det är, desto starkare blir doften,
av korv.
Ju kallare desto korvare.




Bebisbajs.

Ja, man kan ju tro att jag och syrran har mycket fritid över, med tanke på alla konstigheter vi hinner tänka på. Ett projekt vi har hållt på med rätt länge nu är faktiskt att skriva en bok tillsammans, eller två. Den ena är, hör och häpna, en flera-meter-lång lista (vi älskar listor). En lista som kan tyckas väldigt negativ men för oss ett enkelt sätt att få utlopp för våra känslor kring ett väldigt känsligt ämne, nämligen valet mellan att skaffa barn eller ej. Det finns många som tycker om barn här i världen, kan ju kort och gott säga att jag och syrran inte tillhör den skaran. För er som undrar hur det kan komma sig kan jag säga att det handlar om flera saker (många av dem kommer att framgå i boken) men det är nog helt enkelt bara så att vi inte är vana med barn. Vi vet inte hur man handskas med barn, vi vet inte hur man pratar med barn. Vi vet inte vad de menar när de säger "gagaggagah".
Kommer inte exakt ihåg hur många år sen det var vi började grunna på denna idé men den bara växer med tiden. Nu tänker några av er kanske vad det är listan innehåller för punkter. Kan förklara för er som inte förstått. Alltså, olika anledningar varför man inte ska skaffa barn. Enkelt. Varje dag (kanske varannan) kommer vi på saker som stärker våran vilja att inte skaffa barn. Några exempel kommer här:

1. Världen är en rutten plats, vem vill föda fram en unge som måste leva här?
2. De skriker, skiter och är jobbiga.
3. Barn blir ofta kidnappade, hur kul är det att förlora sin unge när man väl har krystat fram den?
4. Det gör ont att föda barn. Man kan spricka från vaginan bak till anus.Det vill inte vi.
5. Att ha sex efter förlossning är som att kasta korv i en brunn!
6. Man får inte speciellt mycket tid för sig själv när man fått barn. Inte för sin partner heller.
7. Man måste oroa sig för barnet hela tiden. Tänk om den slår i huvudet? Tänk om den ramlar?
8. Byta blöjor är ett måste! Okej, vi har kiss-och bajshumor, men att ta i bajsblöjor är inte humor. 
9. En pojkbebis kan kissa en rakt i ansiktet vid blöjbyten! Samma där, kiss i ansiktet är inte humor.
10. En bebis kommer att bli en TONÅRING! Scary scary. Detta är kanske en av de mest avgörande anledningarna till att inte skaffa barn!

Kom nu ihåg att vi inte har något alls emot de som väljer att skaffa barn. Detta är våra egna tankar och absolut inga påhopp mot varken de som har barn eller är på smällen.

Vad våran andra bok ska innehålla får ni inte veta idag. Kanske lite längre fram i tiden. I framtiden, hehe.


"I´m a strong woman, but sometimes I weak for you" (Laleh)


Skrivar-Emmi

Skrivar-Emmi Nattskrivaren.

Otroliga djur! 2



3. Min första ponny Efla, var en riktig luris och styggis. En helt underbar liten ponny alltså. Nu till saken. Hon stod på stallgången och jag brevid henne. Klappade. Tittade. Frågade: Nemen, vart har du dina tuttar, Eflus? Och hon svarade aggressivt: DET SÄGER JAG INTE!



4. Vi hade en hund, en väldigt vacker, personlig dobermann. Hon var som en människa. Hon var en människa, tyckte hon. Hon satt ofta med oss i soffan när familjen kollade på teve. Hon satt där lilla Minu och tittade upp i taket och undrade: Varför är jag så annorlunda? Jag är ju som de andra, fast lite annorlunda bara. Sen fortsatte hon kolla på teve med sin familj.
 Älskade henne väldigt mycket och saknar henne varje dag.






Otroliga djur! 2 Det här är Korven the man! Pappan till alla barnen.





Otroliga djur!

Djur och listor

1: Korven. Korven, lilla, långa älsklingskorven. Mitt manliga marsvin.
Jag satt i soffan i vardagsrummet en kväll och tittade på teve när Korven kom joggandes in. Kan väl tillägga att alla marsvinen bodde inne i mitt rum och jag hade ställt tjejernas bur ovanpå killarnas, för att spara plats. Korven tittade på mig och undrade: Matte, har du sett Morre min fru? Jag sa: Men Korven! Hon bor ju ovanpå din bur! Korven såg lite skämmig ut men tog tag i saken och jogade tillbaka in i mitt rum. Sen fann de varann, kärleksparet.

2. Ottino. Min justnu långhåriga, bruna älskling. Det var för ungefär ett år sen. Jag kom till hagen för att hämta in gubben för en ridtur. När han mötte upp mig vid grinden så tittade han ner på mina byxor och sa: Men matte, har du nya ridbrallor? Jag blev jätteglad och sa: Jaaa det har jag! Vad snällt att du såg det! Sen säger han: Ååh vad fina! Vad underbart snälla djur man har alltså.

Våldtäkt

Läste Aftonbladet i onsdags där det stod om tre tjejer som upplevde att de blev sexuellt trakasserade i skolan av killar. Dagen efter var det flera stycken som hade skrivit insändare på artikeln. En av dem skrev att tjejerna får skylla sig själva om de klädde sig utmanande. Då hade killarna "rätt" att få kalla dem horor eller? Jag förstår inte att man i dagens Sverige fortfarande kan ha sådana idiotiska synpunkter! 
Min åsikt är och har alltid varit att en tjej ska kunna gå på stan på en lördagkväll spritt språngande naken, full som ett as, UTAN att en kille ska varken få skrika hora eller lägga ett finger på henne! Man har väl ändå rätt att få gå klädd som man vill utan att man ska behöva vara rädd för att bli våldtagen eller förnedrad? Därför blir jag så förbannad när jag tänker på alla våldtäktsoffer som i rätten får frågor om de t ex hade stringtrosor på sig! Som att det inte räcker med att man har blivit utsatt för en våldtäkt, nej man ska behöva bli ifrågasatt om vad det var för kläder man hade på sig eller vad man sände ut för signaler till killen. Det ska väl förfan räcka med att man säger NEJ! Men killen kanske inte fattar vad man menar när man säger nej? Han kanske inte vet vad det betyder, så han går på "signaler" och tjejens outfit? Det kanske till och med är lite synd om killen för han trodde ju att hon ville knulla, hon hade ju string på sig?
 
Dags att lägga ner alla anklagelser och börja bete sig som människor? Ingen har rätt att få kalla dig hora, så är det bara! Och ingen har rätt att våldta dig bara för att du är full och går sexigt klädd! Är det inte ganska enkelt? Inte tillräckligt enkelt, verkar det som..

En sjuk värld


Okej, andra anledningen till att jag stängde av teven. Barnen, de stackars hjärntvättade barnen.
Barnen som pratade så ivrigt om vad det innebär att vara rik. Som att det är det viktigaste här i världen. Jag spyr över människosläktet. Vart är människan på väg? Vuxna präntar in i barnens hjärnor att allting handlar om saker, prylar, ting. Ett av barnen sa; att vara rik betyder att man har ett fint hus på stranden. Det enda vi tänker på är pengar och makt. Man ska bo i ett fint hus i ett rikt område med miljoner på kontot. Det är ingen som ser sanningen med livet längre. Allting är materialistiskt. Förstår vi inte att naturen försöker utrota våran ras. Vi är inte välkomna längre. Är det ingen som tänker på varför det inte finns botemedel mot HIV/AIDS, galna kosjukan och fågelinfluensan etc.? Det är naturens sätt att få bort oss från den här planeten. Vi fötjänar inte att vara kvar, vi har utnyttjat jorden tillräckligt. Vi dödar allt omkring oss, mördar varandra, utrotar arter som aldrig skadat oss, fräter hål i atmosfären. Så tror vi att vi kan hålla på i all evighet. Och det enda vi tänker på är att tjäna så mycket som möjligt för att ha råd med lyxresor och senaste Gucciväskan. Jag kan nästan inte tro att det är sant, att människan är så korkad trots vår "höga intelligens". Kanske är det just den som tillslut kommer att utplåna oss. Jag tror stenhårt på att människan kommer att försvinna, på ett eller annat sätt.

Jorden strävar efter liv. Människan utgör död. Och därför kommer vi inte att få stanna.

Som Laleh sjunger: "Vem har lurat alla barnen? Det här är inte allt."
Vad är den riktiga meningen med livet? Är det verkligen rikedom?

Dagens filmtips

     
Achilles: -Do you see what's beyond that beach, waiting? Immortality! Take it! It's yours!

Ni vet såna repliker som får håren (om man har några) på armarna att resa sig? 





                            Dagens filmtips  Brad Pitt, en klassiker. Angelina förtjänar inte honom.

Samtal

Sitter i passagerar sätet. Elina kör. Det går fort, ibland för fort. Okej, alltid för fort.
Jag: Hur långt kan du se?
Elina: Eehh.. (Får panik efter ett tag, tänker för intensivt)
Jag: Nå?
Elina: (Kontrar) Hur långt är det till horisonten?
Jag: Spring så långt bort du kan så säger jag till när du är där.

Jag: Älskling, vart ligger horisonten?
Älskling: Är det inte där världen slutar?

RSS 2.0